logo

Stichting Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie

Defensie Beveiligers geslaagd voor MBO-2 Beveiligers opleiding

16 Beveiligers van de Defensie Bewakings- en Beveiligings Organisatie (DBBO) kregen op 4 februari 2016 hun diploma MBO-2 opleiding Beveiliger uitgereikt.

De beveiligers hebben deelgenomen aan de eerste versnelde opleiding Beveiliger niveau 2, die het ROC Friese Poort in Leeuwarden afgelopen herfst verzorgde. De geslaagden beschikken nu over een MBO-2 diploma Beveiliger, inclusief het branchediploma Beveiliger van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Commandant DBBO reikte de diploma’s samen met de heren Eldor Janssen en Frank Aldus, docenten van ROC Friese Poort uit, in aanwezigheid van Brigade-generaal Ronald Harmsma, Commandant Divisie Facilitair en Logistiek, familie, collega’s, een delegatie van ROC Friese Poort en relaties van de geslaagden.

Paars Partnerschap en Sectorplan
De opleiding is uitgevoerd door ROC Friese Poort in Leeuwarden, onderdeel van het Paars Partnerschap. Dat is een samenwerkingsverband tussen de diverse ROC’s en het Ministerie van Defensie voor het opleiden van Defensiemedewerkers. De opleiding is een van de scholingsmaatregelen uit het sectorplan, dat Defensie samen met de Politie heeft opgesteld om een stimulans te geven aan de uitvoering van het arbeidsmarktbeleid bij Defensie en de Politie. Eén van de doelstellingen in het Sectorplan is de mobiliteit van werknemers te bevorderen. De maatregelen uit het sectorplan worden bekostigd door de Stichting Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie (ASD) met gedeeltelijke subsidie van de overheid in het kader van het sectorplan.

Voor meer info, website paarspartnerschap